DATUM: 27.07.2017.
MJESTO: KOTOR VAROŠ

Fondacija “Luka” organizuje

VI međunarodni šahovski

TURNIR ŠIPRAGE-LUKA 2017

Poštovani,ovim putem Vas obavještavamo da će firma “LUKA” a.d. Banja Luka i ove godine organizovati šesti  po redu,međunarodni, tradicionalni, jednodnevni šahovski turnir

 “ŠIPRAGE-LUKA 2017” pod pokroviteljstvom Fondacije“LUKA”.

 Turnir se održava u sklopu prelijepog ambijenta domaćina PJ Ribnjak  na lokalitetu s.Kerle, Šiprage, Opština Kotor Varoš  dana  27.07.2017.god sa početkom u 10,00h.

Na prošlogodišnjem turniru učestvovalo je 71 kandidat, i to:  6 GM, 4 IM,  3 FM, i 1 CM, a ostali su u rangu majstorskih kandidata, od toga dva omladinca. Učešće su uzeli igrači iz R.Srbije, R.Hrvatske, Crne Gore, Australije, Njemačke i Bosne i Hercegovine.

Turnir se i ove godine rejtinguje kod FIDE za Rapid rejting listu.

Ukupno će biti odigrano 9 kola uz tempo igre od 15 minuta po igraču za cijelu partiju.

Turnir se igra po FIDE Pravilima šaha – Dodatak A – Pravila ubrzanog šaha. Na takmičenju će biti primjenjen Švajcarski sistem FIDE varijanta uz kompjutersko parovanje programom Swiss menadžer i rezultatima na sajtu Fondacije “LUKA” i Šahovskog Saveza Republike Srpske.

Organizator će uz pomoć generalnog sponzora Fondacije “LUKA” kao i do sad obezbjediti odličan nagradni fond koji je raspoređen u 8 redovnih i 4 specijalne nagrade.

Svi potencijalni učesnici mogu na sajtu Fondacije “Luka” da izvrše prijavu za takmičenje i  da se detaljnije informišu o turniru, kao i na sajtu Šahovskog Saveza Republike Srpske.

Rok za prijavu je 25.07.2017. godine.

Kandidati koji se ne budu takmičili na turniru mogu rekreativno odmjeriti “snage” na vanjskim uređenim šahovskim poljima ili provesti ugodan dan u prelijepom ambijentu PJ Ribnjak ili na planinarskoj stazi LUKA-Šiprage.

Nadamo se da će te svojim prisustvom uveličati ovu prazničnu svečanost.

 

ORGANIZATOR TURNIRA:

“LUKA” a.d. BANJA LUKA

ONLINE PRIJAVA

“Šah, kao i ljubav i muzika ima moć da čoveka napravi srećnim.”

Siegbert Tarrasch