Offcanvas Section

You can publish whatever you want in the Offcanvas Section. It can be any module or particle.

By default, the available module positions are offcanvas-a and offcanvas-b but you can add as many module positions as you want from the Layout Manager.

You can also add the hidden-phone module class suffix to your modules so they do not appear in the Offcanvas Section when the site is loaded on a mobile device.

1 oktobar 2023
Završen 10. Međunarodni šahovski turnir "ŠIPRAGE-LUKA 2022"
Aktivnosti Fondacije "LUKA"

KOTOR VAROŠ, 5. JULA  – Tradicionalna “Kotlićijada”, na kojoj je učestvovalo 96 ekipa iz Republike Srpske, Federacije BiH /FBiH/, Srbije, Slovenije, Italije i Austrije, održana je na kupalištu “Bjeline” u Kotor Varošu.

Najbolju riblju čorbu juče je pripremila ekipa “Luka” iz Šipraga, druga je bila ekipa “Usore”, a trećeplasirani su bili članovi ekipe “Čemernica” iz Kneževa.

Prema ocjeni žirija, najbolju lovačku čorbu pripremili su članovi ekipe Moto-kluba “Orlovi” iz Kotor Varoša, drugo mjesto pripalo je ekipi Javne ustanove Dječiji vrtić “Larisa Šugić” iz Kotor Varoša, a treće ekipi Odbojkaškog kluba “Kotor Varoš”.

Član pobjedničke ekipe i glavni majstor za lovačku čorbu Slobodan Marić rekao je  da je za osvojeno prvo mjesto zaslužna kompletna ekipa koja je za pripremu kotlića odabrala provjereno meso, uz nekoliko tajnih sastojaka.

“Ovo je, bez dileme, najbolje organizovana `Kotlićijada` u regionu, a uz to i vrlo posjećena, što samo govori da smo u jakoj konkurenciji osvojili vrijedno prvo mjesto”, istakao je Marić.

Načelnik Kotor Varoša Zdenko Sakan izrazio je zadovoljstvo zbog velikog broja učesnika na manifestaciji koja je održana nakon jednogodišnje pauze uzrokovane virusom korona.

“Ovo je 12. `Kotlićijada` koju organizujemo i svake godine je sve masovnija. Raduje nas prisustvo velikog broja učesnika iz susjednih gradova, ali iz inostranstva, kao i činjenica da je u revijalnom dijelu nastupilo više od 10 ekipa”, rekao je Sakan.

Kotorvarošku “Kotlićijadu” organizovala je opština, u saradnji sa Turističkom organizacijom Kotor Varoša.