Offcanvas Section

You can publish whatever you want in the Offcanvas Section. It can be any module or particle.

By default, the available module positions are offcanvas-a and offcanvas-b but you can add as many module positions as you want from the Layout Manager.

You can also add the hidden-phone module class suffix to your modules so they do not appear in the Offcanvas Section when the site is loaded on a mobile device.

9 maj 2021
8. Međunarodni šahovski turnir "ŠIPRAGE-LUKA 2019"
Aktivnosti Fondacije "LUKA"

Na našu inicijativu Fondacija "LUKA", u saradnji sa Planinarskim društvom  "Paok "Banja Luka u nedjelju 16.09.2018 organizuje se jednodnevni planinarski izlet na stazi "Luka Šiprage"koja počinje i završava u selu Kerle u Šipragama kod Ribnjaka "LUKA".

Staza je duga 15,5 kilometara.Najviša tačka na usponu je 1280m/nm. Ukupna visinska razlika je  oko 1000 m.Na stazu mogu ići uzrasti od "7do 77 "godina jer je ova staza pogodna za obilaženje , i svrstana je u kategoriju lakih staza.

Staza je segment od ukupne planinarske staze Trapisti/Bijelo Bučje čija je ukupna dužina 120 km a u sklopu je planinarskog projekta "Dinarika" Zelena staza (Green Trail).Ovo je jesenje obilaženje staze, a  koje ujedno označava i njeno predzatvaranje u periodu od 15.11.2018-15.04.2018 u svrhu očuvanja životinja i njihove zimske faze mirovanja  na ovim prostorima.

Vođa ovog jednodnevnog izleta je Duško Blažić, planinarski vodič sa iskaznicom MBR  001. 

Preporučena oprema: ranac,rezervne majice,kabanica,gemašne,štapovi,duks ili jakna,šešir ili kačket,rezervne majice,čarape,voda,zaštitna krema,lična dokumenta ili planinarsku knjižicu.

Odlazak na stazu je organizovan autobusem koji kreće sa stare autobuske stanice Banja Luka u 6:00 sati, sa stajalištem na: Rebrovac-Čelinac-Kotor Varoš-Obodnik.

U 08:00h je polazak na stazu a povratak sa staze se planiraoko 15:00h

Po povratku sa staze oko 16:00h planinare očekuje ručak-kotlić koji se pravi na ribnjaku"Luka"-Šiprage.

Na kotlićijadi održanoj ove godine u Kotor Varošu naša ekipa je zauzela prvo mjesto tako da o kvaliteti kotlića ne treba previše komentarisati.

Povratak autobusem sa ribnjaka za Banja Luku se planiraoko 18:00h i oko 20h dolazak u Banja Luku na staru autobusku stanicu. 

Sve troškove prevoza i hrane je obezbijedio domaćin Fondacija"Luka". 

U okviru ove manifestacije biće dodijeljena i nagrada:

* vaučer-Budimpešta tri dana zadvije osobe u aranžmanu Unis Toursa Banja Luka ,jednoga od pokrovitelja ove staze, a po završenom konkursu za najuspješniju fotografiju koja je osvojila najveći broj lajkova na našem sajtu Fondacija"Luka" za 2017 godinu.

Autor najuspješnije fotografije je Maletić Vladimir.

Na stazi se nalazi 5 izvora za piće čiju analizu redovito vrši  JZU Institut za javno zdravstvo Republike Srpske, takođe jedan od sponzora naše staze.

Za sve informacije i prijavu možete se obratiti Dušku Blažiću planinarskom vodiču ove staze.

Molimo Vas za pravovremene prijave kako bi smo mogli obezbijediti adekvatne kapacitete za prevoz,  a i za pravu kloličinu hrane.

Svim planinarima, izletnicima, gostima,od kojih je  ove godine bilo  preko hiljadu obilazaka zahvaljujemo se , nadamo se Vašim dolascima i sljedeće godine.

Posebno se zahvaljujemo našim sponzorima  JZU Institut za javno zdravstvo Republike Srpske, Unis Toursu.

SRDAČAN PLANINARSKI POZDRAV!