Offcanvas Section

You can publish whatever you want in the Offcanvas Section. It can be any module or particle.

By default, the available module positions are offcanvas-a and offcanvas-b but you can add as many module positions as you want from the Layout Manager.

You can also add the hidden-phone module class suffix to your modules so they do not appear in the Offcanvas Section when the site is loaded on a mobile device.

1 oktobar 2023
Završen 10. Međunarodni šahovski turnir "ŠIPRAGE-LUKA 2022"
Aktivnosti Fondacije "LUKA"

Fondacija "LUKA", u saradnji sa Planinarskim društvom  "Paok "Banja Luka u subotu 13.04.2019 organizuje jednodnevni planinarski izlet na stazi "Luka Šiprage"koja počinje i završava u selu Kerle u Šipragama kod Ribnjaka "LUKA".

Staza je duga 15,5 kilometara.Najviša tačka na usponu je 1280m/nm. Ukupna visinska razlika je  oko 1000 m.Na stazu mogu ići uzrasti od "7do 77 "godina jer je ova staza pogodna za obilaženje , i svrstana je u kategoriju lakih staza.

Staza je segment od ukupne planinarske staze Trapisti/Bijelo Bučje čija je ukupna dužina 120 km a u sklopu je planinarskog projekta " Via Dinarika" Zelena staza (Green Trail).

Na stazi se nalazi 5 izvora za piće čiju analizu redovito vrši  JZU Institut za javno zdravstvo Republike Srpske, takođe jedan od sponzora naše staze.

Ovo je proljetno otvaranje planinarske staze koje označava da je staza otvorena za pohode planinara.

Vođa ovog jednodnevnog izleta je Duško Blažić, planinarski vodič sa iskaznicom MBR  001.

Preporučena oprema: ranac, rezervne majice, kabanica, gemašne, štapovi, duks ili jakna, šešir ili kačket, čarape, voda,zaštitna krema, lična dokumenta ili planinarsku knjižicu.

Pored preporučene opreme zbog vremenskih prilika koje su varljive na ovom području naša preporuka je slojevito oblačenje i rezervna odjeća.Takođe, preopručujemo da ponesete vodu u količini od 1 l, u toku obilaska staze imaju izvori koji su ispitani i sva voda je  za piće i postoji mogućnost zamjene vode odnosno sipanja nove.

Odlazak na stazu je organizovan autobusem koji kreće sa stare autobuske stanice Banja Luka u 6:00 sati, sa zaustavljanjem na: Rebrovac-Čelinac-Kotor Varoš-Obodnik.

U 08:00h je polazak na stazu a povratak sa staze se planira oko 15:00h

Po povratku sa staze oko 15:00h planinare očekuje ručak-kotlić  koji se pravi na ribnjaku"Luka"-Šiprage.

Povratak autobusem sa Ribnjaka za Banja Luku se planira oko 17:00h i oko 19h dolazak u Banja Luku na staru autobusku stanicu.

Sve troškove prevoza (1 autobus) i hrane za sve posjetioce je obezbijedio domaćin Fondacija"Luka".

Za sve informacije i prijavu možete se obratiti Dušku Blažiću planinarskom vodiču ove staze. (065-587-350)

Molimo Vas za pravovremene prijave na gore navedeni broj do  petka 05.04.2019 kako bi smo mogli obezbijediti sve što je potrebno da bi posjetioci bili zadovoljni.

SRDAČAN PLANINARSKI POZDRAV!