Offcanvas Section

You can publish whatever you want in the Offcanvas Section. It can be any module or particle.

By default, the available module positions are offcanvas-a and offcanvas-b but you can add as many module positions as you want from the Layout Manager.

You can also add the hidden-phone module class suffix to your modules so they do not appear in the Offcanvas Section when the site is loaded on a mobile device.

9 maj 2021
8. Međunarodni šahovski turnir "ŠIPRAGE-LUKA 2019"
Aktivnosti Fondacije "LUKA"

Članovi sportsko-ribolovnog društva "Golubić" iz Šipraga, opština Kotor Varoš, poribili su danas potočnom pastrmkom i ribljom mlađi dio rijeke Vrbanje u ovoj mjesnoj zajednici. Poribljavanje je obavljeno i na području Grabovice i Maslovara, gdje je riblja mlađ puštena u rijeku Kruševicu, Duboku i Maljevsku rijeku i pritoku Golubić.

Predsjednik sportsko-ribolovnog društva "Golubić" Petko Krčić zahvalio je svim članovima i simpatizerima koji su učestvovali u današnjoj akciji, koja je obavljena u saradnji sa ribnjakom "Luka". "Osim poribljavanja radićemo i na očuvanju i čišćenju korita rijeke Vrbanje i njenih pritoka", rekao je Krčić. On je istakao da su poplave uništile riblji fond i da je neophodan određeni period za regeneraciju. "Dio ribe koju smo danas pustili će se naredne godine mrijestiti, a konzumna riba je zanimljiva za sportske ribolovce, tako da je prioritet sačuvati je od izlovljavanja", naglasio je Krčić.

Predstavnik ribnjaka "Luka" iz Šipraga, Goran Branković, donirao je 50 kilograma konzumne ribe s ciljem promocije sportskog ribolova, koji je vrlo popularan u kotorvaroškom kraju. "Vrbanja i njene pritoke su već postale prepoznatljive po plemenitim vrstama pastrmke, a da bismo privukli ribare iz Srpske i regiona moramo raditi na očuvanju i povećanju ribljeg fonda", rekao je Branković. Nakon registracije društva i formiranja sekcija rukovodstvo društva "Golubić", koje broji 60 članova, uputilo je zahtjev Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske za dodjeljivanje ribolovne zone - dijela gornjeg toka Vrbanje koji obiluje salmonidnom ribom.