Offcanvas Section

You can publish whatever you want in the Offcanvas Section. It can be any module or particle.

By default, the available module positions are offcanvas-a and offcanvas-b but you can add as many module positions as you want from the Layout Manager.

You can also add the hidden-phone module class suffix to your modules so they do not appear in the Offcanvas Section when the site is loaded on a mobile device.

1 decembar 2021
9. Međunarodni šahovski turnir "ŠIPRAGE-LUKA 2021"
Video materijali Fondacije "LUKA"

Višenamjenska rekreativna staza, duga stotinu kilometara pruža se od banjalučkog naselja Trapisti, prolazi kroz pet opština i završava u teslićkom naselju Bijelo Bučje. Staza je namijenjena za šetnju i planinarenje, ali je većim dijelom pogodna i za bicikliste. Ljubitelji prirode s oduševljenjem su je dočekali.

Šumske i makadamske staze su čitavom svojom dužinom markirane po međunarodnim standardima, a prilagođene su kako rekreativcima tako i ozbiljnim sportistima. Na stazi se nalazi veliki broj izvora pitke vode, a postoje i mjesta za kampovanje.

Putnici namjernici moći će da kupe i domaće proizvode i rukotvorine kod lokalnog stanovništva. Milkа Trivić iz Crnog Vrha svoje je već izložila.

“Imam jaja dosta domaćih, imam mlijeko, sir, imam idosta pletene, imam priglavaka sad jedno 30 komada. Što još interesuje može se sve naći”, rekla je Milka Trivića iz Crnog Vrha kod Čelinca.

Stazu su osmislili Planinarski savez Republike Srpske, nekoliko planinarskih društava iz Čelinca, Banjaluke i Teslića, kao i Turistička organizacija Banjaluka. Planinarska društva obezbijediće i sertifikovane vodiče.

“Svako ko želi moći će da se obrati preko inteneta na naš sajt ili grupu na fejsbuku ili kontakt telefon. Moći će da dobije informacije od Planinarskog saveza RS kako da dođe do informacija, do vodiča i da dobije vodiča za određeni dio staze ili da dobije za GPS uređaj snimak staze ako oni smatraju da smiju da se usude sami”, rekao je Dragan Kuzmanović predsjednik Planinarskog društva Čičak iz Člinca.

Staza se proteže od Trapista, preko Slatine, Crnog Vrha, Mlinske Rijeke, Šnjegotine, Liplja i Hajdučkih voda, a završava u selu Bijelo Bučje. Još se čekaju oznake za bicikliste.